Banner
Home Over mij Voor wie? Activiteiten Begeleiding Counseling Links Contact

Over mij

Ik ben Rik Heres, getrouwd en vader van twee zonen, waarvan een zoon een autisme spectrum stoornis heeft. Na 26 jaar in de ICT te hebben gewerkt, besloot ik de met mijn zoon opgedane kennis en ervaringen in te gaan zetten om anderen te helpen. Ik startte met de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk 4, die ik succesvol afrondde. Inmiddels begeleid ik naast kinderen ook gezinnen en (jong)volwassenen met allerlei hulpvragen.

Ervaring
Voor ik als zelfstandige begon, was ik 7 jaar groepsleider op een internaat voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar.

Ik begeleid als gezinscoach onder andere gezinnen met jonge kinderen met een autistische stoornis, maar bijvoorbeeld ook jongeren en volwassenen op afstand/ambulant.

Wat ik specifiek voor u kan betekenen leest u bij Voor wie?

Mijn visie
Ik werk met en voor mensen van allerlei leeftijden, vanuit vaste uitgangspunten die voortkomen uit mijn visie op begeleiding.

Ik zie begeleiding als een weg die je samen bewandelt. Bij kinderen is op groeimomenten vaak meer zelfstandigheid mogelijk. Op moeilijke momenten bied ik veiligheid en structuur. Steeds vanuit het belang van het individuele kind, waarbij ik de ouders help, terwijl ze de regie houden.

Deze principes gelden natuurlijk ook voor jongeren en (jong)volwassenen. Voor hen wil ik een open, eerlijke en betrouwbare coach zijn om samen te werken aan leerpunten en te helpen bij allerlei dagelijkse zaken die niet lekker lopen.

Voor volwassenen ben ik een klankbord, luisterend oor én een coach die (ook in de avonduren) met hen samen werkt om zaken waarin ze vastlopen in het dagelijkse leven van bijvoorbeeld gezin of werk aan te pakken. Eerlijk, transparant betrouwbaar en discreet.

PGB en ZIN
Mijn begeleiding kunt u betalen uit een PGB (Persoons Gebonden Budget, www.pgb.nl) en via Zorg in natura (ZIN). Ik werk hiervoor samen met diverse gemeentes, maar u kunt mij ook als particulier inschakelen.

Graag nodig ik u uit om contact met mij op te nemen om vrijblijvend kennis te maken (06-21977053). We bespreken dan samen uw hulpvraag en wat ik voor u kan betekenen. Na dit gesprek kunt u dan beslissen of u met mij als begeleider verder wilt.

Rik Herescron
Copyright herersabc.nl