Banner
Home Over mij Voor wie? Activiteiten Begeleiding Counseling Links Contact

ervaringen

Aanbeveling:
Moeder van W.
Rik is een rustige, integere en zeer bekwame begeleider / coach van mijn zoon W.. W. is 17 jaar, een hele mooie asperger die nog zoveel moet leren. Hij begrijpt zijn omgeving vaak niet, raakt snel in paniek en is vaak depressief. Rik speelt een grote rol in de ontwikkeling van W. Je merkt aan Rik dat hij echt heel veel ervaring heeft met pubers met autisme. Hij is in staat om met veel geduld door te dringen in het warrige hoofd onze puberasperger en zijn gedachten bespreekbaar kan maken. Het helpt W. om al die problemen en zorgen beter in perspectief te zetten, waardoor hij thuis en op school weer beter functioneert en zijn extreme gedrag zelf in de hand kan houden. Voor ons, zowel ouders als kind, is Rik een onmisbare factor. Ik hoop dat we nog lang gebruik kunnen maken van zijn diensten en goede zorgen.

Referentie Heresabc, Rik Heres, Januari 2011
Wij zijn Nico en Babette Klei en wij zijn de trotse ouders van twee fantastische zoons: Willem (9 jaar, syndroom van Asperger) en Dirk (5 jaar, PDD NOS, waarschijnlijk in combinatie met MCDD). Het opvoeden en begeleiden van de kinderen is een prachtige taak, maar wel eentje die op een bepaald moment te zwaar werd om alleen te doen, ook omdat Nico eveneens het syndroom van Asperger heeft. Om deze reden zijn wij in mei 2010 op zoek gegaan naar een geschikte individueel begeleider, liefst met kennis en ervaringen met kinderen met autisme. In Rik vonden wij iemand die zowel de kennis als de ervaring heeft. In juni 2010 is Rik gestart binnen ons gezin, als eerste instantie als individueel begeleider voor Willem. Drie keer per week gaat Willem uit school naar Rik, die hem ophaalt waardoor Willem ook de lange taxirit niet hoeft uit te zitten. Vanaf de zomervakantie 2010 is Dirk ook gestart bij Rik: op dinsdag samen met Willem en de vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur.

In de loop van het afgelopen jaar is Rik zich ook meer toe gaan leggen als gezinscoach, wat heeft geleid tot een duidelijkere opvoedrol voor Nico en meer rust voor Babette. Ook vind er sinds enige maanden regelmatig een gesprek plaats tussen Babette en Rik, waardoor Babette leert dat zij geen falende ouder is die niet in staat zou zijn deze kinderen op te voeden, maar waardoor Babette leert dat hulp van de omgeving zowel haar, Nico, de relatie en zeker de kinderen goed doet. Elke dag verbazen wij als ouders ons over de ontwikkeling van de kinderen. Willem heeft leren fietsen, telefoongesprekjes te voeren, de waarde van geld leren begrijpen, wat zelfstandiger te worden. Dirk is volop in ontwikkeling en wij zien een duidelijke afname van zijn grote moeite met het reguleren van zijn emoties.

Vanaf het eerste moment is er tussen ons als ouders en Rik een klik geweest, omdat wij dezelfde idee├źn hebben over de manier van opvoeden. Wij als ouders zijn altijd van mening geweest dat een kind niet zijn beperking is, maar dat het kind moet leren dealen met waar het goed en wat minder goed in is. Dit met de nadruk op de kwaliteiten en talenten die elk mens heeft, dus ook het kind met autisme, en met het accepteren van wat soms moeilijk voor dit kind kan zijn. En wat moeilijk is kan worden opgebouwd in een veilige basisomgeving. Wij denken dat, als de basis veilig is, het kind bij de hand genomen kan worden om samen met een veilige volwassene de grenzen te verleggen.

Wij hebben Rik leren kennen en waarderen. Wij zien Rik als iemand die de capaciteiten bezit om kinderen en jongeren met autisme te begeleiden, te sturen en mee te werken aan hun algemene ontwikkeling. Daarnaast heeft Rik al heel veel bereikt binnen ons gezin in een relatief korte periode. Onze kinderen hebben respect voor Rik en gaan heel graag naar hem toe. Er is nooit een moment geweest dat zij niet wilden gaan! Wij zien Rik als een warme persoonlijkheid met veel passie voor kinderen, en helemaal voor kinderen die extra hulp en begeleiding nodig hebben. Kinderen voelen zich veilig bij Rik. Verder is Rik iemand die altijd bereid is tot hulp waar nodig, zelfs als hij zichzelf daarmee mogelijk te kort doet, maar nooit ten koste van het kind. Rik is heel betrouwbaar, houdt zich aan afspraken, denkt voor de volle honderd procent mee, gaat voor de kinderen, is zorgzaam, ook naar de ouders toe en heeft veel eigen initiatief. Bovendien helpt Rik mee de persoonlijke kwaliteiten van onze kinderen te ontwikkelen. Daarnaast is Rik een prettig mens in de omgang.

NB:
Bovenstaande namen zijn gefingeerd. Mocht u behoefte hebben om in contact te komen met een van bovenstaande ouders, kunt u dit via mijn contactformulier aanvragen. Ik zal dan uw vraag voorleggen aan het betreffende gezin.cron
Copyright herersabc.nl