Banner
Home Profiel Activiteiten Begeleiding Counseling Links Contact

begeleiding

Ervaringsdeskundige
Om uw kind de optimale begeleiding aan te bieden is het prettig om dit samen met een ervaringsdeskundige te doen. Samen kunnen we de problematiek bespreken en een gezamenlijk plan voor begeleiding uitzetten. Het begeleiden zie ik als een uitdaging voor zowel uw kind, maar ook voor mijn doelstelling.

Doelstelling
Mijn doelstelling is het kind proberen zijn of haar grenzen laten verleggen, d.m.v. behapbare uitdagingen en prikkelingen op het juiste moment, zeker op de momenten dat het in zijn goede doen is. En wanneer het wat minder gaat, hem een prikkelvrije omgeving aan te bieden met een haalbare uitdaging of alleen een ontspannende activiteit.

Veiligheid
Hierdoor bied ik een stuk veiligheid aan en blijft de drempel om de volgende keer weer een uitdaging aan te gaan laag.
Meestal zie je dat door het hebben van een veilige omgeving het kind meer vertrouwen krijgt in het verleggen van zijn of haar grenzen, en dus ook weer sneller een uitdaging aan durft te gaan. Alles is gebaseerd op het positief benaderen en belonen van het kind. Dit kan eventueel met het gebruiken van een beloningsysteem waar ik goede ervaringen mee heb.

Begeleiding
Het begeleiden van uw kind is als een reis waar we samen aan beginnen en op pad gaan. Op deze reis komen we allerlei zaken en uitdagingen tegen die we samen kunnen onderzoeken en oefenen. Naar gelang de vordering van de reis, kan het pad van uw kind wat verwijden om zo met veel vertrouwen even te oefenen, en zo later weer in te voegen op het gezamenlijke pad, wat ons weer verder brengt op zijn/onze reis.

Werkervaringen:
Groepsleider Schippers Internaat
Persoonlijk begeleider kinderen,
Pubers, Jongvolwassenen met of zonder stoornis
Ambulant begeleider
Kamertraining
Gezinscoach
Coach
Trainer Rots en Water (in opleiding) (www.rotsenwater.nl )
Rouwverwerking
Bekend met “Geef me de vijf” methodiek

Ervaring met:
Autistisch verwante stoornissen
ADHD
ADD
Faalangst
MCDD
ODD
Algemene opvoedingsproblematiek

cron
Copyright herersabc.nl