Banner
Home Over mij Voor wie? Activiteiten Begeleiding Counseling Links Contact

begeleiding

Ik begeleid kinderen, jongeren én volwassenen op allerlei gebieden, die ik hierna kort toelicht, specifiek voor begeleiding van kinderen. Op de pagina ‘Voor wie’ is meer informatie te lezen over wat ik voor jongeren en volwassenen kan betekenen.

Verder geef ik hieronder ook een overzicht van mijn begeleidingservaring.

Begeleiding
Het begeleiden van uw kind is als een reis waar we samen aan beginnen. Op deze reis komen we allerlei zaken en uitdagingen tegen die we samen kunnen onderzoeken en oefenen. Naar gelang de vordering van de reis, kan het pad van uw kind wat verwijden om zo met veel vertrouwen even te oefenen, en zo later weer in te voegen op het gezamenlijke pad, wat ons weer verder brengt op zijn/onze reis.

Ervaringsdeskundige
Als ervaringsdeskundige (zie ‘Over mij’) kan ik uw uw kind de optimale begeleiding aan bieden. Samen kunnen we de problematiek bespreken en een gezamenlijk plan voor begeleiding uitzetten. Het begeleiden zie ik als een uitdaging voor zowel uw kind, als voor mijn doelstelling.

Doelstelling
Mijn doelstelling is: het kind proberen zijn of haar grenzen te laten verleggen, door middel van behapbare uitdagingen en prikkelingen op het juiste moment, zeker op de momenten dat het in goede doen is. Wanneer het wat minder gaat, bied ik het kind een prikkelvrije omgeving aan met een haalbare uitdaging of alleen een ontspannende activiteit.

Veiligheid
Door mijn aanpak bied ik een stuk veiligheid en blijft de drempel om de volgende keer weer een uitdaging aan te gaan laag. In een veilige omgeving krijgt het kind meer vertrouwen in het verleggen van zijn of haar grenzen en durft het ook weer sneller een uitdaging aan te gaan. Alles is gebaseerd op het positief benaderen en belonen van het kind. Dit kan eventueel met het een beloningsysteem waar ik goede ervaringen mee heb.

Werkervaring
- Groepsleider Schippers Internaat
- Persoonlijk begeleider kinderen
- Pubers, (jong)volwassenen met of zonder stoornis
- Ambulant begeleider
- Kamertraining
- Gezinscoach
- Coach
- Trainer Rots en Water (in opleiding) (www.rotsenwater.nl)
- Rouwverwerking
- Bekend met “Geef me de vijf” methodiek

Ervaring met
- Autistisch verwante stoornissen
- ADHD
- ADD
- Faalangst
- MCDD
- ODD
- Algemene opvoedingsproblematiek

cron
Copyright herersabc.nl