Banner
Home Profiel Activiteiten Begeleiding Counseling Links Contact

activiteiten

Ontspanning
Door middel van het aanbieden van activiteiten aan uw kind, kan hij of zij zich ontspannen. De activiteit zal afgestemd zijn op uw kind, aangepast aan de situatie op dat moment, met een leermoment als het daar aan toe is, en anders een ontspannende activiteit, met indien nodig zo weinig mogelijk prikkels.
Dit kan zijn op het actieve/motorische vlak of op het gebied van samen spelen. Activiteiten die buiten erg populair zijn: zeilen, varen, vissen, balsporten, moutainbiken, vliegeren, kanoën, pijl en boog schieten, zwemmen, naar het strand.

Activiteiten
Ook andere activiteiten zijn vaak in trek: koken, bakken, schilderen, tekenen, kleien, bioscoop, museumbezoek of alles wat de belangstelling van het kind heeft.
Wat ook leuk is dat uw kind zelf of samen in overleg een leuke activiteit bedenkt.

Leerdingen
Ook is het belangrijk om samen wat 'leer' dingen te ondernemen. U kunt dan denken aan bv; samen boodschappen doen voor een maaltijd die u kind zelf ‘mag’ bepalen, hiervoor een bepaald bedrag voor krijgt, samen bereid en natuurlijk daarna samen gezellig er van smullen. Zo leert hij/zij diverse zaken, zoals hoe werkt het in de winkel, wat kosten boodschappen, waar moet je op letten, hoe werkt het met hoeveelheden, hoe ga ik om met geld etc. En zegt u nu zelf, wat is het toch leuk als u kind voor u nu eens een maaltijd bereid.

Structuur
Ook het aanleren van structuur zoals agendagebruik, bibliotheekbezoek, telefoongesprekken voeren, gebruik van Internet, email en andere populaire zaken met sociale media en hoe hier mee om te gaan.
Tevens kan nagedacht worden aan leren fietsen, verkeersregels en deelneming in het verkeer, klok kijken etc. Ook heb ik ervaringen in mijn praktijk betreffende echtscheidingen en sterfgevallen, die voor de kinderen zeer ingrijpend en soms onbegrijpelijk zijn.

Pubers/Jongvolwassene
Bij pubers, het leren omgaan met leeftijdsgenoten, drankgebruik en andere gevaarlijke verleidingen etc. Reizen met openbaar vervoer. Vervolgonderwijs voor uw kind, het er in samen verdiepen en gaan kijken wat de mogelijkheden cq wensen zijn.

Afhankelijk van het kind en de problematiek kan er een lijst worden samengesteld voor de leerpunten en mogelijke uitdagingen van uw kind. Maak vrijblijvend kennis en u kunt daarna beslissen of en hoe u uw hulpvraag samen met mij in kunt invullen.cron
Copyright herersabc.nl